Kuka

kuva14Mervi Pohjoisaho, talous- ja sijoittajaviestintä

Tuloksia, tavoitteita, onnistumisia. Yhdessä.

Mervi on vankka sijoittaja- ja talousviestinnän ammattilainen jo yli 18 vuoden ajalta. IR, sijoittaja- ja talousviestintä ovat hänen sydäntään lähellä. Päätavoitteena on tyytyväiset asiakkaat, mikä on kaiken toiminnan lähtökohta. Mervi avustaa jatkuvasti pörssilistattuja asiakasyhtiöitä vaativassa sijoittajaviestinnässä, Large capista First Northiin.

Ennen Blue Berryn perustamista Mervi toimi sijoittajasuhdejohtajana NASDAQ Helsingissä listatussa mid cap- yhtiössä F-Secure Oyj:ssä, jossa hän vastasi talous- ja sijoittajaviestinnästä, sijoittajasuhteista, corporate governance -asioista, yhtiökokouksista sekä sisäpiiriasioista vuosina 2008-2012. Tehtäviin kuului myös strateginen IR-suunnittelu, sijoittajatapaamiset ja roadshow’t sekä pääomamarkkinapäivät. Hän myös johti IR-tiimiä.

Tätä ennen hän työskenteli Outokumpu Oyj:n IR- ja talousviestinnän tiimissä vuosina 2004-2008 vastaten osaltaan talousviestinnästä sekä tätä ennen IR-viestinnän konsulttina viestintätoimisto BNL Euro RSCG:ssä (ent. BNL Information) 2001-2003, jossa palveli useita kansainvälisiä asiakkuuksia. Mervillä on aiempaa työkokemusta myös pankkisektorilta vuosilta 1997-2000.

Mervi on koulutukseltaan KTM Helsingin kauppakorkeakoulusta (2001, laskentatoimi ja rahoitus, yritysjuridiikka sekä viestintä). Hänellä on ainoana suomalaisena palveluntarjoajana suomalainen IR-alan ammattitutkinto CIRP (Certified IR Professional, 2006), joka kattaa mm. keskeisen listattujen yhtiöiden viestintää koskevan lainsäädännön.

Mervi on myös Suomen IR-yhdistys ry:n hallituksen sihteeri vuodesta 2016. Suomen IR-yhdistykseen kuuluu IR- ja sijoittajaviestinnästä vastaavia henkilöitä lähes kaikista suomalaisista pörssilistatuista yhtiöistä.

Sijoittajaviestinnän ohessa Mervi pitää vapaa-aikanaan erityisesti Suomen kauniissa luonnossa liikkumisesta – maalla ja merellä.

Yhteystiedot: mervi@blueberrycom.fi, 040-535 8989