Vuosikertomuksen muuttuva rooli

Tällä hetkellä pörssiyhtiöiden IR-tiimit miettivät kuumeisesti vuosikertomusten konseptia vuodelta 2013. Tilanne on edelleen kaksijakoinen: toisaalta yritysten verkkosivut sisältävät kattavasti tietoa yhtiöstä sijoituskohteena, joten tarvitaanko erillistä verkkovuosikertomusta lainkaan? Mitkä olivat kävijätilastot viime vuoden verkkovuosikertomuksessa? Samaan aikaan yhtiökokousta varten olisi hyvä olla käytettävissä myös painetut – tai digiprintatut – vuosikatsaukset. Vaihtoehtoja toteutukselle on useita.

NASDAQ OMX Helsinki Oy:n large- ja mid cap -yhtiöistä noin puolet teki vuonna 2012 painetun tai digitulostetun vuosikertomuksen. Pelkästään verkkovuosikertomuksen teki 28% yhtiöistä, sen sijaan suurimmalla osalla yhtiöistä oli verkkosivuillaan sähköinen pdf saatavilla (62%). Sähköisen pdf:n voi myös julkistaa kätevästi vuosikertomuksen julkistustiedotteen pörssitiedotteen liitteenä, jolloin se menee automaattisesti myös FIVAn hallinnoimaan tiedotevarastoon. Uudet, teknisesti kehittyneet digitulostustekniikat mahdollistavat pienten erien hyvälaatuisen digitulostuksen esimerkiksi yhtiökokousta varten. Lisäksi useat analyytikot ja sijoittajat toivovat usein sähköistä pdf:ää, josta on vaivaton löytää tarvitsemansa luvut – tai lukea vuosikertomus vaikkapa iPadilla.

Päädyitpä mihin ratkaisuun hyvänsä, pyrimme Blue Berryssä aina suosittelemaan asiakasyritykselle kulloinkin soveltuvaa parasta vaihtoehtoa, josta sekä sijoittajat että yhtiön muut sidosyhmät hyötyvät eniten. Tässä nojaamme vuosien kokemukseen kymmenistä erilaisista vuosikertomusprosesseista.

Vuosikertomuksen taittaminen sisältyy kuukausiveloituksella toimiviin palvelupaketteihimme. Kuukausiveloitteisena asiakkaanamme et siis joudu ottamaan erillistä mainostoimistoa tekemään taittoa kun otat palvelumme käyttöösi. Tehokasta, vaivatonta ja hyödyllistä – ja täysin uudenlaista tekemistä talousviestinnän alalla.

Me välitämme – We Care.